Dammsugit

 

       - Nu har jag dammsugit hela nedervåningen, ja rummen alltså, stolarna, borden, fåtöljerna, soffan, ja allt, och in i alla hörn, jag är helt slut. Nu får du faktiskt ta itu med disken och maten och inte sitta här i köket och lata dig!

       - Lata mig! Vem var det som dammsög igår och diskade, och dagen innan dess och i förgår och alla andra dagar? Va! Svara på det! Nä, just det!

       - Men någon gång måste ju vara den första, och det råkar vara idag, och jag har gjort det väldigt noga.

       - Det skulle jag just vilja se det. Låt mig se vad du gjort.

 Hon reser sig och tittar in i angränsande rum.

       - Men herregud, vad har du gjort!

       - Dammsugit, vad trodde du, vad menar du?

       - Men var är alla möblerna? Stolarna, borden, fåtöljerna, bokhyllorna, böckerna, tavlorna och allt det andra, mina kuddar, vaserna, gardinerna, krukväxterna, allt!? Vad har du gjort!

       - Dammsugit, ja det var inte lätt, men det gick till slut, jag har hållit på hela dagen sedan du och barnen gick iväg i morse. Det är därför jag är så trött nu.

       - Herregud, du är ju inte klok!

       - Men du har tjatat i femton år på att jag skall dammsuga, och nu när jag gjort det så blir du arg. Jag håller med dig om att det är jobbigt att dammsuga och det gick åt massor med dammsugarpåsar. Fick springa och köpa flera gånger. Men jag kan det nu, i morgon tar jag övervåningen och sovrummen.

       - Det trodde du va! å nej, det räcker, du behöver inte dammsuga mer, jag sköter det och tänker du diska och tvätta på samma sätt så är det lika bra jag sköter det också. Håll dig du i garaget! Där kan du dammsuga din bil!

       - OK, som du vill, det är ju alltid du som skall bestämma här i huset.

 

 

Sven Börtz

 

<<                      ^^                   >>