Så måste vi göra

 

 

              Så här måste vi göra för att få ordning på allting. Vi måste dekonstruera allt och sedan göra om allt från början. Det vill säga plocka ner alltsamman och sedan sätta ihop det igen.

              Först måste vi plocka ner alla böckerna från bokhyllorna, tömma kökslådorna och garderoberna och allting annat i rummen. Packa ner i kartonger och i lådor, stora lådor och små lådor och i ännu mindre kartonger.

              Allt måste slutligen plockas ner till sina allra minsta molekyler och till de ännu mindre atomerna. Därefter gör vi gas av det hela och låter allting strömma ner i det djupa svarta hålet där ute någonstans.

              Sedan är det bara att sätta sig att vänta tills allting kommer tillbaka. Det dröjer en stund, men det kommer. Vi måste hålla utkik efter ett stort lysande moln som kommer drivande i mörkret. Det är gasmolnet som kommer tillbaka med atomerna och molekylerna. Då är det bara att börja sätta samman allting. Plocka upp och sätta in, böckerna och besticken, skorna och rocken och hela huset, så att vi kan flytta in igen.

             

 

 

Sven Börtz

 

 

 

 

<<                      ^^                   >>