Mot solen

 

 

          Nu när solen godhetsfullt börjat visa oss sin soliga sida och alla trädgårdsälskare, rabattskötare, kolonister och husägare i största allmänhet börjar lägga sig på knä i sina nyss upptinande odlingar för att tillbe trädgårdstomtarna, då har vi hyresgäster och lägenhetsägare betydligt vidare vyer i åtanke än den lilla potatisodlingen runt knuten.

          ånej, vi beger oss ut i stora världen för att få färg på nosen och för att sträcka på benen. För alla oss lyckligt trädgårdsbefriade har jag ett par promenadtips för att just få färg på bleknosen.

          Det man skall tänka på är helt enkelt hur man under hela promenaden skall gå söderut mot solen och få solen i ansiktet. Bor man i Helsingborg kan man t.ex. ta bussen till Domsten och sedan går man mot solen söderut hem. Man kan lika bra ta en buss till Råå och sedan gå till Landskrona eller någon annan plats innan dess och därifrån ta bussen hem.

          Förutsatt att man väljer en sträcka utmed stranden, kan man samtidigt leta efter bärnsten. Det är då en fördel att gå mot solljuset, ty då syns lättare de gamla kådastenarna när solen lyser genom dem och de strålar som guldskimrande diamanter. Att finna en lysande bärnsten är värt många promenader.

          Ett problem är det dock att det inte är helt lätt att gå med bleka nosen i vädret samtidigt som man letar efter bärnsten. Det är lätt att man snubblar.

          Jag kan bara beklagar den förvirring som läsaren nu försatts i. Vädret skiftar och man kan inte lita på det.

 

 

Sven Börtz

 

 

         <<                      ^^                   >>