I närbutiken

 

Vi har tre fåglar hemma, undulater. Det är oftast min uppgift att köpa mat till dem. Min fru sköter dammsugaren och har med den mycket jobb, då fåglarna pickar omkring fröna över hela lägenheten.

Häromdagen skyndade jag till vår närbutik för att handla frön. Där är oftast fullt med kunder. De flesta är schimpanser och orangutanger, så även denna dag. Just vid hyllan med Pic´n´ Plock, våra fåglars älsklingsfrön, stod två schimpanshonor och klagade över bananpriserna, ena dagen 9,90 och nästa dag 16,90. Jag vågade inte tränga mig fram till fröna då dessa kunder kan vara mycket farliga med sina vassa tänder. Schimpanser är allätare och tar gärna en kanin då och då. Jag väntade i det längsta, men slutligen passade jag på att smita bakom ryggen på dem. Men när jag sträckte mig fram för att ta ett paket frön högg den ena schimpansen mig i armen. Det gjorde mycket ont. Men jag fick fröna med mig och skyndade hem.

Undulaterna hackade genast upp kartongen, men ingen tog notis om min sargade arm. Dammsugaren dammsög och ingen hörde hur jag ropade att nu får det vara nog. Aldrig mer går jag ner i den affären, det får min fru göra. Hennes stora näbb har de andra kunderna respekt för.

 

 

        Sven Börtz

 

 

 

          <<                      ^^                   >>