Strul med bussarna

 

I torsdags kom det inga bussar alls, istället körde de dubbla turer pä fredagen, men vad var jag hjälpt av det pä torsdagen.

Där stod jag ute i ättekulla med en stor kasse full med meteoriter som jag hade hittat där ute pä fälten bortom industriomrädet. Det hade slagit ner en hel svärm pä natten. Det hade varit lätt att finna dem dä de fortfarande var glödande. Som vanligt hade jag asbesthandskar pä mig. Jag samlade dem i en vattenpöl, där de fick ligga och pysa av sig efter sin länga resa.

Jag tror att dessa kommer frän trakterna kring Jupiter. De har liksom Jupiter en röd fläck. Det är som ett varumärke. Pä Jupiter gär alltid bussarna enligt tidtabellen, alla dagar, och hoppar inte över nägon dag som här. Nu fick jag gä in till Ramlösa där det lyckligtvis kom en buss.

Pä tisdag skall jag till Filborna. Dä skall det komma in en svärm meteoriter frän Saturnustrakten, de brukar ha liksom en ring omkring sig. De är dessutom oftast rostfria. Dä fär jag verkligen hoppas att bussarna gär som de skall.

 

Sven Börtz

 

 

 

          <<                      ^^                   >>