Grävlingarna

 

 

            Man skall inte gå ensam i Vikingsbergsparken, då kan man råka ut för att bli biten av grävlingen som ligger på lur där bakom träden. När man t.ex. skall gå och besöka sin moster. Det hände mig häromdagen, grävlingen låg på lur i en buske och rusade mig helt oanande fram och bet mig i benet. Det tog en lång stund att ruska den av mig.

            När jag kom hem till min moster, som förband mitt blödande ben, berättade hon att hon blivit biten av en grävling i Californien 1927. Sedan tittade vi på fotografiet som jag hade med mig. Det var ett gammalt släktfotografi med personer som jag inte visste vilka det var. Min moster kunde nu tala om för mig att det var min mors kusiner när de var i Amerika på tiotalet och där hade turen att träffa den amerikanske presidenten Woodrow Wilson. Det är Wilson och hans familj som sitter i en berså och dricker saft tillsammans med de två kusinerna Knut och Otto.

            När jag gick hem gick jag för säkerhets skull Tågabacken upp. Väl hemma satte jag tillbaka fotografiet i albumet och skrev vilka som blivit fotograferade. 1919 trodde min faster att det var.

            Wilson var en bra president och hade världen då följt hans råd hade det kanske inte blivit världskrig igen.

 

 

 

<<                      ^^                   >>