Väntan

 

 

        Utanför Systemet några dagar före jul stod en man och väntade. I handen höll han en stor julgran, inkapslad i nät. Han stod där och höll den så fint rakt upp och ner, men han såg nästan förtvivlad ut, inte direkt gråtfärdig men säkerligen allvarligt bekymrad över någonting.

          Vid en första blick tänkte jag att han stod där för att sälja granen, ja utanför Systemet försiggår allehanda ting, men eftersom han inte gjorde någon kontaktsökande åtbörd insåg jag att så inte var fallet, här var något annat på gång.

Han och hans fru hade varit och handlat julgran och nu var hon inne på Systemet eller i någon annan affär i närheten. "Ställ dig utanför Systemet och vänta på mig!" Kanske var det så.

        Han verkade känna sig besvärad av att stå där med en julgran i handen. Men vaddå, julgranar är vanligt förekommande under julen. Men oftast slänger man hastigt in dem i bilen och far iväg.

        Men kanske var det så att han höll i en julgran eftersom det var tecknet på att han var han. "Jag har en julgran i handen och står utanför Systemet på N-gatan, du kan inte ta fel". Han hade stämt möte med en dam som han hade fått kontakt med via en kontaktsida. Nu var det snart jul och ungkarl som han var ville han inte sitta ensam hemma också denna jul. Han hade fått kontakt med en "likasinnad" dam, "rökfri och gladlynt".

        Nu stod han där förväntansfull men bekymrad. Var är hon, kommer hon inte, fan skall stå här med en julgran.

        Jag hoppas mannen med julgranen fick en trevlig jul.

 

 

<<                      ^^                   >>