Oskyldig

 

 

        Vem är det som har ställt till med allt detta? Han eller hon måste verkligen ha varit ifrån sina sinnen, om han överhuvudtaget har något sinne alls. Detta är från början till slut ett vansinne utan gräns. En sak är i varje fall säkert, och det är att det inte är jag. Aldrig i livet att jag skulle göra något sådant. Skulle någon påstå något sådant så är han inte riktigt klok.

        Visserligen var jag där och såg allting från början till slut, men det var bara en ren tillfällighet. Jag stannade till en stund, men sedan skyndade jag vidare dit jag skulle. Ja, jag skulle kanske inte till något särskilt ställe, men jag var på väg och var egentligen inte alls där när det hände. Jag bara råkade se vad som hände fastän jag inte alls ville se någonting. Jag har sannerligen inte alls något med det att göra. Jag bara öppnade ögonen så var det där framför mig. Jag visste ingenting om det och jag bad inte om att få veta något.

        även om det är möjligt att jag stod mitt i det så var det i varje fall inte mitt fel att det hände, om det nu hände, jag vet inte. Jag tänker inte heller göra något eftersom jag inte alls är inblandad även om det verkar vara somliga som tror det Det händer ibland, mycket sällan, att jag kan inbilla mig att jag verkligen var inblandad. Men en sådan förvillelse drabbar mig bara korta sekunder. Min fantasi kan skena iväg med mig eftersom jag råkade vara där. Men jag är en person med stark verklighetsförankring och faller inte så lätt till föga inför beskyllningar som, hur ihärdiga de än kan vara inte, har någonting med vad som verkligen hände att göra.

 

 

 

 

<<                      ^^                   >>