Helsingørsresa.

 

            Traditionsbundna enheter ur bankomatmånglarnas förbund snavade hastigt förbi över tomburkarna på den nya färjestationen. Vi har en stor jordkällare här, påpekade en av pensionärerna som samlade burkarna. Kalla det vad ni vill bäste herre, men vi inom bankväsendet kallar det underjordisk spårvagnshållplats.

            Hotell Proppen öppnar i augusti och då skall det bli fler aluminiumburkar i papperskorgarna, den saken är klar, sa parkeringsvakten och plockade fram sitt av polismyndigheten utformade klotterblock. Här får ni inte stå, var goda fortsätt uppför rulltrapporna.

            Men vad är den gjord av, pappa? Betong, ren svensk betong och stål, äkta svenskt stål och 236 kubikmeter färg. Men pappa, jag menade hamburgaren. Jasså den, ja den är gjord av ko, äkta svensk ko från Skåne som tidigare tillhörde Danmark. Vi skall dit nu.

            Var goda fortsätt framåt. Jag orkar inte längre, vi måste få stanna över natten. Jasså, det är därför de har hotell här. Är det verkligen så långt till Danmark. Vänta bara tills det blir bro hela vägen, då kan man börja tala om riktiga skoskav.

 

 

 

<<                      ^^                   >>