Sökes: ett språk

 

 

            Den malande vissheten om att vara en levande människa som skall dö flimrar bland den outgrundliga sörja av tankar som flyger som berusade knott genom hjärnan under alla vakna timmar och antagligen även de sovande. De ligger där och flyter som i ett hav vars böljande vågor ständigt slåss till skum mot skallbenets insidor. De kommer att finnas där som förstenat skum om man skulle ge sig att undersöka insidan av min blivande dödsskalle.  Förstenade tankar som aldrig fick form, som ständigt sökte sig de ord som skulle kunna leda ut till den lika påträngande yttervärlden som den inre världens önskan var att komma ut.

            Den inre oändligheten är lika svart och oändlig som det eviga mörker som omger jorden och sträcker sig miljontals ljusår ut i den iskalla evigheten av stjärnor och galaxer.

            Var finns det språk som skulle kunna frigöra detta inre universum att komma ut i jordens och min kropps värld. Ett språk som jag inte vet hur det ser ut eller hur det hörs. Det är inte vardagsspråket med korrekt ordföljd och rätt stavade ord, men det omsluter alla språk och det finns inuti alla språk, det omger varje mening, det omger varje tanke. Osynligt men närvarande finnas överallt där tankar finns.

 

 

 

<<                      ^^                   >>