Bananodlingarna

 

 

              Med nuvarande bananodlingar kommer man inte att kunna tillgodose den stora efterfrågan från den kinesiska befolkningen. Man tvingas därför genomföra vad många länge befarat. Vad som stundar är att fälten bortom de bedövande vackra solnedgångarna norr om Höganäs måste jämnas ut och plöjas för att plantera kinesiska bananer. De är gula men lite snedare än den vanliga bananen. 250 bananskötare kommer att kunna anställas.

              Man planerar även att odla upp de stora öknarna kring Väla köpcentrum. Vår chef, fru Nilsson, åker ofta till parkeringsplatsen för att sola sig och tvätta bilen. Det är med andra ord ett utmärkt område för bananodlingar.

              Det är globaliseringen som tvingar oss till dessa drastiska åtgärder. Det gäller att äta eller ätas. Det är bättre att vi matar andra folk med bananer än att vi blir uppätna. Med det menar jag inte att andra folk är apor. Vi tycker alla om bananer och vi är stolta över våra bananer.

              Invigningen av odlingarna blir redan på torsdag då de första bananerna beräknas vara mogna. Kända bananätare kommer att sjunga Kinas och Sveriges nationalsånger tillsammans med en banankör.

              Därefter sätter transporten av bananerna till Kina igång. Höganäs kommun har i hemlighet fött upp 35 tusen pelikaner som i sina stora näbbsäckar kommer att flyga till Peking med vars 14 bananer, en miljövänlig transportmetod.

              På hemresan kommer varje pelikan att ha med sig en liten kinesbäbis till alla svenska par. Detta kommer att pågå tills Kinas och Sveriges befolkningar är ungefär lika stora. Detta blir Sveriges främsta insats för den globala utjämningen mellan folken.

 

 

 

<<                           ^^                      >>