Regn

 

 

            äntligen kommer regnet. Det första vårregn som sköljer bort stoffet av den bortgångna vinterns oändligt långa rad av minusgrader. Regnet, denna blöta och dystra skapelse av himlen, havet och jorden, som vid denna tid bekräftar att våren är nära. Som låter sitt livgivande vatten sippra ner i jordens frostspruckna sprickor för att blöta höstsådd, vitsippor och de gamla ekarnas torra rötter.

            Det var lördagen den 13 mars som det första vårregnet föll över Helsingborg. Ett riktigt vårregn, det jungfruliga, är ovärderligt. Det botar sjuka och kan även uppväcka döda.

            När i år jag såg det efterlängtade regnet hänga sina första blöta droppar på köksfönstret, var jag beredd. Lastad med plasthinkar begav jag mig ut i skogen där jag placerade ut dem på väl valda platser, där vitsippor växa, för det ljuva regnet att samlas i. Nästa dag hällde jag detta jungfruliga elixir på en stor dunk så att jag nu kan tappa regnet på små flaskor etiketterade Vårregn. Det hjälper mot det mesta. Användes, ungefär som parfym, i mycket små doser. En lätt tusch på ögonlocken och man kvicknar till. Ett stänk på tungan och vinterhostan är försvunnen. Eller låt din eftertraktade lukta ur flaskan och du har lyckan i din hand.

 

 

<<                           ^^                      >>