Har du sett mina nycklar?

 

 

              - Ursäkta mig, men har du möjligen sett mina nycklar? Jag tror att jag tappat dem här någonstans i parken.

              - Ja kanske det, jag såg någonting som glittrade i gräset där borta vid lekplatsen. Det var kanske dina nycklar!

              - Fint, tack, jag skall genast gå dit och se efter. Men får jag först fråga, vet du om det finns någon bra ostaffär här i närheten?

              - Visst finns det det, den ligger där borta vid det höga huset, men över gatan, mitt emot.

              - Vad bra, jag tänkte köpa en stark Svecia och en Port-Salut. Du såg möjligen inte om det hängde en lite grön häst i nyckelknippan?

              - Nej det kunde jag inte se. Hade det varit en röd häst, kanske, du borde byta till en röd, den hade synts bättre i det gröna gräset. Annars kan jag rekommendera deras Gorgonzola och Passendale, den goda belgiska osten.

              - En röd häst, ja det skall jag tänka på. Men jag gillar inte Gorgonzola, den är så fet och smetig, då föredrar jag Roquefort eller Danablu eller varför inte Kvibille. Såg du om det var flera nycklar där?

              - Nej, det kunde jag inte se, men det glittrade ganska mycket så det är inte omöjligt. Gillar du hårda ostar så har de en vällagrad Västerbotten som är fin.

              - Du förstår jag hade flera smånycklar i knippan, cykelnyckel och låsen till källaren och tvättstugan. Det blir sådant besvär om de försvinner. Av hårda ostar tycker jag mest om en Pecorino, det har vi alltid till pastan.

              - Då tar jag hellre en hård Prästost till min pasta eller rör in lite Gorgonzola i den varma pastan. Du skulle ha en sådan där upphittarbricka i din nyckelknippa, så vet man vems den är när man hittar den.

              - Jag sa ju att jag inte gillade Gorgonzola, så varför skall du tjata om Gorgonzola? Du kanske inte har sett mina nycklar, är du säker på att det var nycklar du såg? Det kanske var en ost?

              - Nej det var ingen ost, det är jag säker på. Men det kan ju ha varit en flaska eller en ölburk, vad vet jag.

              - Vad vet jag! Du har lurat mig och fått mig att stå  här och prata om ostar när jag letar efter min nycklar. Tack så väldigt mycket för hjälpen!

 

 

 

<<                           ^^                      >>