Vara människa

 

 

            Jag skulle vilja vara människa. Alltid längtar jag efter att vara människa. Armar, huvud, kropp och ben med fötter, visst, det liknar helt säkert en människa, men är det det? Jag bara undrar. Jag tror att en människa är en som älskar, och att vara älskad, det är att vara människa, det tror jag.

            Att vara älskad och att älska, kan man lagstifta om det? Kan det vara inskrivet i de mänskliga rättigheterna att man skall vara människa? För att omfattas av de mänskliga rättigheterna krävs att man är människa. är det så första paragrafen lyder? Varje människa har antagligen rätt att vara människa. En kanin eller en elefant kan väl inte vara människa? är det varje människas skyldighet att vara människa? Jag bara frågar. Du behöver inte svara.

            Men om en människa inte är människa, vad är hon då? En daggmask kanske, eller en papegoja? Någon slags varelse som liknar en människa? Jag vill i varje fall väldigt gärna vara en människa. Ibland undrar jag om det finns några människor. Det där sista lät uppgivet, jag tror faktiskt att det finns en hel del människor. Men det kan vara svårt att alltid upptäcka dem.

 

 

 

<<                           ^^                      >>