Mina fina bil

 

 

            Jag har just köpt en ny bil. Den var väldigt dyr, men så är den väldigt fin. Lacken blänker och den luktar så gott. En härlig doft av nypressad plast och färsk klädsel, kanske är den äkta akryl, den är så mjuk och skön att smeka.

            Jag smeker ofta bilen när vi varit ute och rastat oss en tur och vi kommit in i varma garaget. Då stannar jag motorn, tar av mig kläderna och lägger mig på den smäckra kylaren och låter värmen strömma genom mig. När vi båda svalnat stiger jag av och vi duschar tillsammans. Det är så praktiskt att slippa dra på sig stövlar. Min bil vill alltid vara ren och fin för nästa dag.

            Varje morgon stiger jag tidigt upp, går genast till garaget, rullar försiktigt ut bilen, startar den och gasar lite lätt så att den vaknar upp. Sedan får motorn vara igång medan jag äter frukost. Min bil har inga smutsiga avgaser som andra bilar. Hur det kommer sig det vet jag inte, men så är det.

            När jag sedan kommer ut och sätter mig i henne är hon så varm och go. Vi kör ut ur stan och på stora vägen gasar jag på och min spinnande katt blir ett rytande lejon som far iväg med en väldig fart. När jag trycker ner gaspedalen vibrerar hela världen med oss, oljekällorna, tankbåtarna, raffinaderierna, varven, stålverken, bilfabrikerna, bilverkstäderna, asfaltmaskinerna - allting vibrerar - det ilar upp i mina lår så att jag måste knäppa upp byxorna och lätta på det våldsamma trycket.

            Jag är så lycklig med min fina bil.

 

 

 

<<                           ^^                      >>