Liten fågel med litet litet virus.

 

 

              Lille lille vigg var har du varit, vem träffade du där borta på tajgan i Sibirien, och har du flugit hela vägen eller åkte du med Transsibiriska järnvägen, har du pratat med någon från Kina, stackars lilla fågel vad du måste ha varit trött efter långa resan och nu kan du aldrig flyga mer, det är det elaka viruset som tagit kål på dig. Vad skulle du där borta att göra, du kunde väl ha stannat i en liten sjö i Småland.

              Vi är så rädda lilla fågel, att det fula viruset skall bli ännu elakare och bita oss alla som går på två ben och inte kan flyga. Vi låser in alla våra höns, de konstiga fåglarna som aldrig flyger och inte kan sjunga, bara går omkring och kacklar och sprätter och lägger ägg som vi tar ifrån dom. Och katterna låser vi in, nej inte på samma ställe, jag vet inte var.

              Lille blåmesen och koltrasten i Pålsjö Skog, ni har väl inte varit i Kina och inte i Nigeria. Nu måste ni vara försiktiga och lyssna på alla som kommer hem med våren. Var har de varit, är de bleka om näbben, sitter de och hänger på sin pinne, trillar de ner och dör. Akta er, akta er.

              Stackars lille fågel flyger omkring med lille lille virus, får inte landa här och inte landa där, ingenstans vill någon ha dig nära, du som alltid varit oss så kär, nu får du inte vara här. Vi är så rädda för dig lille fågel, vi är så rädda för ditt virus.

 

 

 

 

<<                    ^^                      >>