Utflykt på vintern

 

 

        Dagar och nätter och veckor av vatten, solen lyser klart under den blå stolen. Kullerbytta och skvallerbytta, vi ger oss ut på utflykt alla tillsammans. Det bullrar i kanonerna när danska drottningen seglar förbi.

        Kompanjoner, kulstötare, stötfångare och sådan där klibbiga fångare som flugor fastnar i och som hängde i köket hemma hos gammelmormor. Korna betar gräs på ängarna, på sommaren vill säga, inte nu på vintern, och inte när man äter gås.

        Har ni knutit skorna ordentligt? Snava på skosnören är inte bra. Men skorna skaver och det dåliga samvetet gnager. Nu är det längesedan vi sköt med banankanon. Bara trams säger vi och traskar på med vår citronkompanjon.

        Av bonden fick veta att nuförtiden finns det inte många boskapsskötare kvar i landet. Många har flyttat till Patagonien, andra har blivit mangoskötare i Indien eller kör potatisspårvagn i Polen och åter andra är numera apelsinstötare i Kalifornien.

        En sådan slasktratt hon är, med violhatt och potatisblast och en virkad solstol utanpå kavajen. Vi mobbar henne, men hon bryr sig inte.

        Rast i en paviljong, den finaste salong med fingerborg och en kajak i guld. Där bjöds vi på fina tomater och röda bananer.

        Sedan är det stängningsdags och sprängningsdags och alla barnen skall gå och lägga sig. Snart är vi hemma igen. Jag slarvar och slavar, snusar och busar, måtte jag hinna med bussen klockan fyra.

 

 

 

<<                      ^^                     >>

 

nov 08